Ιδρυτική διακήρυξη του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΕΠΑΜ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στις 10/03/2015 πολίτες της  Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό, συγκεντρώθηκαν στη Δ.Ε.Υ.Μ.Α.Β. για να συμμετάσχουν στην συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β. στο οποίο θα γινόταν συζήτηση και θα λαμβανόταν απόφαση για τον Κανονισμό Άρδευσης των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Βόλου.
Το αίτημα των πολιτών, ήταν οι συμμετοχή τους στη συζήτηση και η έκθεση των διαφορετικών απόψεων, οι οποίες έχουν ήδη κατατεθεί και από τα τοπικά συμβούλια και τις τοπικές λαϊκές
συνελεύσεις στα χωριά του Πηλίου και αφορούν την μη μεταφορά της αρμοδιότητας της άρδευσης από το Δήμο Βόλου στη ΔΕΥΑΜΒ.
Η στάση της Δημοτικής αρχής ήταν απαράδεκτη αφού, πριν από την προσέλευση του Δημάρχου και Προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ κου. Α.Μπέου έφτασε μικρή αστυνομική δύναμη η οποία και αδυνατούσε να δικαιολογήσει την παρουσία της. Με την έλευσή του ο κύριος Δήμαρχος έξω από την πόρτα του Διοικητικού συμβουλίου κάλεσε τον κόσμο να μπει στην αίθουσα να αρχίσει η συζήτηση, ενώ μόλις μπήκε στην αίθουσα ζήτησε από τους αστυνομικούς να εμποδίσουν τον κόσμο να μπει στην αίθουσα. Απολύτως φυσιολογικά ο κόσμος δεν απεδέχθη τη φασίζουσα στάση του δημάρχου και εισήλθε στην αίθουσα παρουσία της αστυνομίας. Εντός της αίθουσας αντί διαλόγου παρακολουθήσαμε προσβολές των πολιτών και άλλα «χαριτωμένα» από το δήμαρχο, ενώ δεν ακούσαμε καμία αιτιολογία γιατί ο δήμος επιμένει στη μεταφορά της αρμοδιότητας της άρδευσης από το δήμο στη ΔΕΥΑΜΒ. Κατόπιν της πίεσης των πολιτών και αιτήματος των τοπικών συμβούλων το θέμα αναβλήθηκε χωρίς να τοποθετηθεί ο δήμος επί τους ουσίας.
Σαν Ε.ΠΑ.Μ. καταγγέλλουμε απερίφραστα τις απειλές, τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και τις φασίζουσες νοοτροπίες του δημάρχου ο οποίος προφανώς και αγνοεί τη βασικότερη όλων δημοκρατική αρχή που είναι η δημόσια διαβούλευση.
Επί του θέματος του κανονισμού άρδευσης, αυτός είναι γεμάτος ασάφειες, αγνοεί επίσης την κοινωνική διαβούλευση και μεταφέρει όλες τις αποφάσεις στη ΔΕΥΑΜΒ η οποία μπορεί αύριο να είναι ιδιωτική και δεν αναφέρεται ούτε κατ’ ελάχιστο στην περιβαλλοντική διάσταση των νερών άρδευσης. Πρόκειται για πρόχειρη δουλειά, χωρίς επιστημονική βάση και με μοναδική στόχευση την οικονομική αφαίμαξη των πολιτών και κυρίως των αγροτών. Δηλαδή την δημιουργία εσόδων από την εκμετάλλευση ενός φυσικού δημόσιου αγαθού, ερήμην των πολιτών και χωρίς να παρουσιάζεται η οποιαδήποτε ανταποδοτικότητα.
Αν συνεχιστεί η διαδικασία και ληφθεί απόφαση, χωρίς δημόσια διαβούλευση, αφενός θα δημιουργήσει άμεσα μεγάλες εντάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες και αφετέρου θα οδηγήσει  σίγουρα σε αντιπαραθέσεις τις τοπικές κοινωνίες που ούτως ή άλλως μαστίζονται οικονομικά και κοινωνικά από την κατοχή των τοκογλύφων.
Καλούμε όλους τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση,  να συμμετέχουν μαζικά στις διεκδικήσεις και να προασπίζονται τη δημοκρατία που τόσο βιάζεται στις μέρες μας από εξωτερικούς αλλά και εσωτερικούς εχθρούς.
Τα δημόσια αγαθά θα παραμείνουν στη διαχείριση των πολιτών και αυτό αποτελεί υποχρέωση όλων μας με όλες μας τις δυνάμεις να το πετύχουμε.
ΕΠΑΜ Θεσσαλίας  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου