Ιδρυτική διακήρυξη του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Όλοι μαζί, συσπειρωμένοι και οργανωμένοι σε συλλογικότητες και κινήματα για την απελευθέρωση της χώρας και την αξιοπρέπεια του λαού μας.

Σήμερα 13/03/2015 σε συνθήκες πρώιμης Βαϊμάρης ψηφίστηκε, χωρίς ολομέλεια, από το διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ ο Κανονισμός Άρδευσης. 
Χωρίς ντροπή, η Εισαγγελία του Βόλου, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, έδωσε εντολή να αποκλειστεί το κτήριο της ΔΕΥΑΜΒ από δυνάμεις καταστολής και να εμποδιστεί η προσέλευση των πολιτών και κινημάτων που ήθελαν και είχαν κάθε νόμιμο δικαίωμα να συμμετάσχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ. Η αστυνομία λειτούργησε ως «μπράβος» μαζί με τους μπράβους της δημοτικής αρχής, οι οποίοι ελεύθερα κυκλοφορούσαν μέσα και έξω από το κτήριο. Είναι αδιανόητο το έτος 2015 με «αριστερή κυβέρνηση» να ξυλοκοπούνται και να ψεκάζονται με χημικά εξηντάχρονοι «συμμορίτες» κάτοικοι Βόλου και Πηλίου επειδή θέλησαν να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους.
Τα γεγονότα αυτά δεν μπορούν να ερμηνευθούν με καμία λογική, αδυνατούμε να κατανοήσουμε, τόσο τη στάση της εισαγγελίας, όσο και τη στάση των αστυνομικών δυνάμεων που αβίαστα και χωρίς κανένα λόγο εκτονώνουν τα όποια απωθημένα τους πάνω στους πολίτες. Ξεπερνάει τη φαντασία μας.
Σαν ΕΠΑΜ, καταγγέλλουμε απερίφραστα τη στάση της δημοτικής αρχής, η οποία πλέον ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές απέδειξε ότι είναι αποφασισμένη να οδηγήσει την πόλη σε εμφυλιοπολεμική κατάσταση με βία, καταστολή και φασιστικές μεθόδους που ουδεμία σχέση έχουν με την αυτοδιοίκηση, η οποία οφείλει να αποτελεί παράδειγμα λειτουργίας της δημοκρατίας.
Καταγγέλλουμε την αδράνεια (στην ευνοϊκότερη προσέγγιση) τόσο των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, όσο και των μελών του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ που ανέχτηκαν και στήριξαν αυτή τη συνεδρίαση με ΜΑΤ και μπράβους.
Καταγγέλλουμε απερίφραστα την αστυνομική βία απέναντι σε πολίτες και κινήματα μόνο και μόνο για να μην ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους.
Σε ότι αφορά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ αυτή δεν έχει καμία νομική ισχύ, αφού ελήφθη κάτω από συνθήκες άγριας καταστολής, ενώ πρέπει να είναι αποτέλεσμα κοινωνικής διαβούλευσης.
Τα τοπικά συμβούλια δεν διεκδίκησαν την προβολή της άποψης των εντολοδόχων τους πολιτών και αν εξαιρέσουμε το μέλος του Δ.Σ. κύριο Γαργάλα Κώστα ο οποίος κατήγγειλε τη διαδικασία και αποχώρησε, οι υπόλοιποι απλώς δικαιώνουν με την παρουσία τους και τη στάση τους την ηθική και πολιτική φασίζουσα στάση του δημάρχου.
Καλούμε κάθε δημοκράτη και πατριώτη πολίτη του νομού να σταθεί δίπλα στην «Κίνηση πολιτών για το νερό» και να αγωνισθεί για την προστασία των φυσικών αγαθών που έχουν μπει στο στόχαστρο των κερδοσκόπων τοκογλύφων και των συνεταίρων τους που λεηλατούν τη χώρα ατιμώρητοι μέχρι σήμερα.
Όλοι μαζί, συσπειρωμένοι και οργανωμένοι σε συλλογικότητες και κινήματα για την απελευθέρωση της χώρας και την αξιοπρέπεια του λαού μας.
ΕΠΑΜ Θεσσαλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου